CAT COSTA UN ACCIDENT DE MUNCA


        

La nivel de societate comerciala, costurile sunt determinate de efectele imediate asupra starii de sanatate si a integritatii fizice a salariatilor implicati, dar si de intreruperile fluxului de productie. Am intocmit pentru dvs. o lista care contine cele mai importante categorii de costuri determinate de accidentele de munca la nivel de societate comerciala. Lista cuprinde variabilele sau indicatorii care sunt in mod obisnuit inclusi in analizele economice cu privire la managementul Securitatii si Sanatatii in Munca si exprimarea acestora in costuri:


  • Reabilitare medicala (bani cheltuiti de angajator pentru a inlesni revenirea la locul de munca - instruire, consiliere, adaptarea locului de munca).


  • Administrarea absentelor pe caz de boala, a vatamarilor etc. (activitati administrative care trebuie efectuate de intreprindere in legatura cu concediile de boala) .


  • Echipament defect (despagubiri sau costuri de reparatii ale masinilor, materialelor sau produselor asociate vatamarilor profesionale).


  • Costuri care nu sunt legate de sanatate - investigatii, managementul timpului, costuri externe (timp si bani cheltuiti pentru investigarea vatamarilor, reevaluarea locului de munca).


  • Efecte asupra partilor variabile ale primelor de asigurare, prime de asigurare pentru riscuri mari (modificari ale primelor ca urmare a incidentei vatamarilor si imbolnavirilor de natura profesionala).


  • Responsabilitati financiare, costuri juridice, penalizari, revendicari pe linie de drept civil (pensie de urmas), amenzi.


  • Salarii suplimentare, plata sarcinilor periculoase (cheltuiala suplimentara cu salariile pentru munca periculoasa sau neconvenabila).


  • Pierderea timpului de productie, servicii neonorate (pierderea timpului de productie ca urmare a unui eveniment care genereaza vatamari - de exemplu din cauza ca necesita timp pentru inlocuirea masinilor, sau productia trebuie oprita pe durata investigatiei).


        

Toate acestea le puteti evita prin apelarea la un Serviciu Extern de Prevenire si Protectie, care prin activitatea sa va fereste de accidentele de munca si daca acestea au totusi loc va apara de rigorile legii!Solicitati oferta acum!